Corona isolement

Wij hebben 10 tot 15 gezinnen en alleenstaande waarvan ons bekend was dat zij een tekort aan levensmiddelen hadden structureel ondersteund. In de meeste gevallen schonken wij cadeaukaarten (AH en JUMBO) en in enkele gevallen gaven wij cash geld. In beide gevallen konden de mensen zelf boodschappen doen. Ook hebben wij gezinnen en alleenstaande voorzien van Paracetamol, desinfecterende gel, e.a. preventieve middelen. Daarbij hebben wij bij sommige moeten uitleggen wat nu paracetamol is en waar deze voor dient. Voor de zekerheid hebben wij hen verwezen naar de apotheekkennisbank waar alle geneesmiddelen in verschillende talen wordt uitgelegd

Met dit project hebben wij prachtige verbindingen kunnen maken tussen mensen vanuit verschillende achtergronden en milieus en onze eigen multiculturele vrijwilligers. De doelstelling om deze mensen door de Coronacrisis heen te helpen en een signaal aan te geven dat we aan ze denken en dat ze niet alleen staan hebben wij ruimschoots behaald. Wij hebben niet alleen structureel financiële, maar ook mentale, psychische lasten kunnen verlichten. Door specifieke aandacht in dit Corona tijdperk waarin iedereen al geïsoleerd leeft, hebben wij gesprekken gevoerd en voornamelijk hebben geluisterd. Verschillende emoties hebben elkaar ontmoet waarvan voornamelijk blijdschap bij de kinderen, ouders en alleenstaanden, al was het wellicht maar voor even.   

  • Voor informatie hebben wij flyers ontwikkeld, laten drukken en uitgedeeld.
  • De mensen die wij bezochten en hebben geholpen kwamen uitsluitend middels ons eigen netwerk. Door de mondelinge reclame hebben wij sommige helaas moeten teleurstellen.
  • De financiële middelen zijn gerealiseerd dankzij onze donateurs. Wij danken deze organisatie voor hun steun. Ook daardoor is dit project een groot succes geworden.